MedWatch

FDA-panel anbefaler Amgens kræftvaccine

På trods af skepsis fra FDA’s egne medarbejdere har et panel af uafhængige eksperter anbefalet godkendelse af en ny kræftvaccine fra amerikanske Amgen.

Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Et panel af uafhængige eksperter udpeget af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har torsdag anbefalet godkendelse af en ny kræftvaccine fra amerikanske Amgen.

Det skriver Reuters.

Vaccinen, som går under navnet T-Vec – eller talimogene laherparepvec – er en specialfremstillet virus, der injiceres i patienterne, hvor den både er designet til selv at slå kræftcellerne ihjel og til at få kroppens immunsystem til at angribe sygdommen.

Ifølge panelet har vaccinen vist sig effektiv nok i behandlingen af modermærkekræft (melanom) til at fortjene en positiv anbefaling, som blev sikret med de overbevisende stemmer 22 mod 1.

Det sker få dage efter, at myndighedernes egne interne eksperter havde sået tvivl om effekten af T-Vec, ligesom man var skeptiske overfor udformningen af et klinisk studie med immunterapien.

Dagens beslutning er en kærkommen nyhed for Amgen. T-Vec, som også undersøges i kombination med kræftmidlerne Yervoy fra Bristol-Myers Squibb og Keytruda fra Merck, er ikke blot på blokken hos myndighederne i hjemlandet, men også hos Det Europæiske Medicinagentur (EMA).

Og nu ser det ud til, at vejen til i hvert fald et af de to markeder er blevet en smule kortere.

 FDA-eksperter er lunkne over for Amgens kræftvaccine 

 Amgens lovende kræftvaccine fejler 

Mere fra MedWatch

Behandlingsrådet dropper krav i håb om flere ansøgninger

For at gøre det lettere for virksomheder at indstille deres produkter til en evaluering i Behandlingsrådet, trækker rådet nu kravet om omkostningsneutralitet tilbage. Branchedirektør hilser beslutningen velkommen og ser stigning i ansøgningerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier