MedWatch

Pfizer-opkøb har produktionsproblemer

Det amerikanske selskab Hospira, som inden længe bliver opslugt af Pfizer, har tilsyneladende yderst svært ved at leve op til FDAs produktionsstandarder.

Medicinal, fabriksarbejder, produktion fremstilling, lægemidler
Foto: Colourbox

Amerikanske Hospira har problemer med produktionen og har derfor modtaget sin anden officielle advarsel fra landets lægemiddelmyndigheder, FDA, på blot et halvt år.

Det skriver BioSpace.

Ifølge mediet har FDA 31. marts sendt et såkaldt warning letter til generikakoncernen, hvori myndighederne gør opmærksom på, at produktionen ved selskabets fabrik i Liscate i Italien ikke lever op til deres standarder for fremstilling af lægemidler.

FDA har besøgt den italienske fabrik to gange i maj sidste år og registreret en række brud på reglerne, som endnu ikke er blevet bragt i orden.

Tilbage i oktober 2014 fremsendte FDA en lignende advarsel til Hospira pga. problemer ved en fabrik i Australien, som selskabet ikke havde fået bragt i orden efter en inspektion tidligere på året.

Den seneste advarsel fra FDA vil ikke umiddelbart have nogen konsekvenser for produktionen af lægemidler ved fabrikken, ligesom forsendelser af produkter fra fabrikken heller ikke vil blive berørt. Men ifølge Biospace kan ”FDA muligvis bremse godkendelse af nye ansøgninger for lægemidler, hvor selskabet er anført som producent.”

Skandaleombrust medicofirma får FDA-advarsel

FDA bekymret over indisk medicinproduktion

”Det er en trussel, for Pfizer er ikke hvem som helst”

Første test for Pfizers milliardsats

Hospira lancerer biosimilært lægemiddel i Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier