Skandaleombrust medicofirma får FDA-advarsel

Et amerikansk medicoselskab, som har haft adskillige lovgivningsmæssige problemer med produktionen over de seneste 18 måneder, har nu fået en officiel advarsel fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det amerikanske medicofirma Hospira, som fremstiller hospitalsudstyr, har modtaget en officiel advarsel fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver Reuters.

Virksomheden har flere gange været på kant med myndighederne i forhold til kvalitet og produktionsforhold over de seneste 18 måneder, oplyser nyhedskilden.

Hospira forklarer ifølge Reuters, at FDA har gennemført en inspektion af kvalitetssystemet for medicinsk udstyr ved virksomhedens hovedkvarter i Lake Forest, Illinois, sidste måned, hvor myndighederne gjorde indsigelse mod 10 forskellige forhold i produktionen, som ikke levede op til kravene.

Hospira oplyser også, at man har sendt officielle meddelelser til en række kunder om nogle af selskabets infusionspumper, som enten skulle justeres eller helt tilbagekaldes.

Hospira har allerede sendt 11 officielle meddelelser ud til kunder i 2013, pga. udstyr som skulle justeres eller tilbagekaldes, siger en talskvinde. Hun skriver samtidig i en e-mail til Reuters:

”Selvom vi fortsat vil være nødsaget til at sende meddelelser ud til kunder i fremtiden, så regner vi ikke med at det fortsætter på det niveau, vi har set på det seneste.”

Virksomhedens direktør, Michael Ball, oplyser, at FDA-inspektørerne medgav, at man havde gjort fremskridt siden sidste inspektion. Han siger samtidig, at Hospira var gået i gang med en grundig gennemgang af alt medicinsk udstyr allerede inden den seneste FDA-inspektion, og at man implementerer en ny strategi for at strømline og modernisere virksomhedens produktionsplatforme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også