Sanofis F&U-chef efterlyser regulatorisk harmoni

Forskningsdirektøren i franske Sanofi begræder de store forskelle, der er mellem lægemiddelmyndigheder og deres beslutninger i forskellige dele af verden – forskelle, der ifølge direktøren koster medicinalindustrien dyrt.
Foto: Sanofi/PR
Foto: Sanofi/PR

Forskellene mellem beslutninger hos de forskellige regulatoriske myndigheder verden over bliver større og større, og det koster medicinalindustrien enorme summer og bremser nye investeringer.

Sådan lød beskeden fra Sanofis globale F&U-chef, Elias Zerhouni, ved en konference i London i denne uge i forbindelse med det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) 20-års jubilæum.

Det skriver Reuters.

Sanofi-direktøren mener derfor, at der er et ”presserende” behov for at harmonisere regler verden over, hvilket bl.a. kan sikres gennem diskussioner mellem G8- eller G20-landene.

”I min korte erfaring fra de seneste fem år har jeg ikke set en eneste regulatorisk beslutning, som var fuldstændig konsekvens og ensartet på tværs af regulatoriske myndigheder,” udtalte Elias Zerhouni ifølge Reuters.

Mens EMA siden 1995 har sørget for harmoni i lægemiddelgodkendelser på tværs af Europa, så kan der stadig være store forskelle mellem beslutningerne i EMA og det amerikanske FDA eller andre landes myndigheder.

 Frihandelsaftale kan hæve barren globalt 

 Amerikansk ambassadør: Muligt at opnå én lægemiddelgodkendelse på tværs af Atlanten 

 FDA og EMA øger samarbejde 

 FDA og EMA i nyt samarbejde 

 Forskere: Store forskelle mellem FDA-godkendelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også