MedWatch

Asiatisk selskab sælger Sovaldi-kopier for 70 kr. stykket

Et medicinalselskab fra Bangladesh har nu sendt en generisk version af Gilead Sciences multi-blockbuster Sovaldi på gaden i hjemlandet til en tiendedel af prisen i USA.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Nu kan patienter, som lider af hepatitis C, i det asiatiske land Bangladesh købe en version af det højst effektive middel Sovaldi til en pris på ca. 10 dollar – eller små 70 kr. – stykket.

Det skriver Bloomberg.

Det banebrydende hepatitis C-middel, som produceres af amerikanske Gilead Sciences, har allerede nået et årligt salg på mere end 10 mia. dollar efter mindre en to år på markedet.

Det storsælgende middel har dog siden lanceringen været under hård beskydning fra flere steder pga. det enorme prisskilt, Gilead har smækket på produktet. Det har i den seneste tid fået selskabet til at tilbyde rabatter på produktet på flere markeder i Europa, ligesom man har åbnet døren for billigere versioner af midlet i fattigere lande i bl.a. Asien.

Men nu har et medicinalselskab med hovedkvarter i Bangladesh, Incepta Pharmaceuticals, taget sagen i egen hånd og sendt en generisk version af Sovaldi på gaden i landet, skriver Bloomberg. Netop i Bangladesh er der ikke gældende patenter bag Sovaldi, hvilket der i øvrigt heller ikke er på en række andre potentielle markeder, herunder blandt andet Marokko og Thailand.

Gilead har indgået aftaler med en række selskaber om at tilbyde Sovaldi billigere på markeder i 91 fattige lande, men ingen af disse selskaber har lanceret Sovaldi-versioner endnu. Incepta, som ikke selv har indgået en aftale med Gilead, har altså overhalet sine konkurrenter indenom.

Prisen på Inceptas produkt lyder helt præcis på 900 dollar – eller godt 6000 kr. - for et behandlingsforløb, og det er samme pris som de licenserede Sovaldi-versioner skal sælges for i fattige lande. Incepta lancerede ifølge nyhedsbureauet sit produkt allerede i februar måned, og selskabet har også planer om at sælge det i dele af Sydøstasien og Afrika.

 Sovaldi bliver 99 pct. billigere i Indien 

 Så meget skal Sovaldi koste i Tyskland 

 NICE anbefaler Gileads Harvoni 

 Her er verdens bedst sælgende lægemidler i 2014 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier