MedWatch

AZ-formand: ”Jeg vil ikke kalde det super-venligt”

AstraZeneca’s bestyrelsesformand er utilfreds med Pfizers forhandlingsmetoder i forsøget på at opkøbe det svensk-britiske selskab. Han vil ikke definere det som et decideret fjendtligt overtagelsesforsøg, men vil heller ikke ”kalde det super-venligt”.

Medicinalvirksomheden AstraZenecas svenske bestyrelsesformand Leif Johansson er langt fra tilfreds med den måde, som amerikanske Pfizer har kørt forhandlinger på i den seneste tid. Det afslører han i et interview med nyhedsbureauet Bloomberg.

Pfizer har igennem et stykke tid forsøgt at opkøbe AstraZeneca, og i går hævede amerikanerne prisen i hvad man kaldte ”et sidste tilbud”. Det blve dog prompte afvist af den svensk-britiske konkurrent.

Dagen derpå vil Leif Johansson ikke overfor Bloomberg kalde opkøbsføljetonen for en decideret fjendtlig overtagelse, men han tilføjer:

”Jeg vil bestemt ikke kalde det super-venligt.”

Offentlige forhandlinger

Bestyrelsesformanden har et par ankepunkter i forhold til den amerikanske rivals forhandlingstaktik. Bl.a. er det faldet ham for brystet, at amerikanerne udelukkende er villige til at forhandle på prisen og ikke vil forhandle om nogen af de andre ting, som bekymrer AstraZeneca.

Herudover er formanden noget fortørnet over, at Pfizer efter hans mening har ført størstedelen af forhandlingerne i offentligheden.

”Vi har ikke været svære at komme i kontakt med eller give beskeder til. Det var ikke os, der tog det her ud i offentligheden, og det var ikke os, der brød de uformelle samtaler, vi havde i løbet af weekenden, og det var ikke os, der lancerede et sidste tilbud i offentligheden i morges (i går morges, red.),” siger bestyrelsesformanden til Bloomberg.

Hæv buddet

Til trods for utilfredsheden er Leif Johansson dog tilsyneladende ikke bleg for selv at forhandle gennem medierne.

Han forklarer således, at man fortsat er villig til at forhandle. Han vil dog først anbefale sine aktionærer at overveje et tilbud, hvis Pfizer forholder sig til selskabets bekymringer om fremtiden for AstraZeneca og samtidig hæver sit tilbud fra de nuværende 55 pund per aktie til minimum 58,85 pund per aktie.

 AstraZeneca afviser Pfizer igen 

 Pfizer øger sit bud for sidste gang

 Nordea: Pfizer har markedets accept til nyt bud 

Læs Bloombergs interview med Leif Johansson her.

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier