MedWatch

Diabetes stiger blandt unge i USA

Antallet af både type 1- og type 2-diabetes stiger fortsat blandt børn og unge mennesker i USA, viser en ny undersøgelse.

Antallet af unge amerikanere, som udvikler diabetes, er steget støt fra 2001 til 2009, og det gælder både type 1 og type 2. Det viser en ny undersøgelse ifølge Reuters.

Undersøgelsen er foretaget af forskere fra Colorado School of Public Health, som har analyseret data fra sundhedsplaner i staterne Californien, Colorado, Ohio, South Carolina og Washington, samt indianerreservater i det sydvestlige USA.

I alt havde man adgang til data på mere end 3 millioner patienter, der var under 19 år gamle.

Resultaterne af analyserne viste, at der var 14,8 patienter, der var diagnosticerede med type 1 diabetes, for hver 10,000 personer i 2001, mens den andel var steget til 19,3 patienter for hver 10,000 personer i 2009 – en stigning på 21 pct.

For type 2-diabetes kiggede man udelukkende på børn fra 10 år og opefter, da denne type af sygdommen typisk først opdages, når børnene har nået en vis alder. Her var der 3,4 diagnosticerede tilfælde per 10.000 personer i 2001 og 4,6 per 10.000 i 2009, hvilket er en stigning på 31 pct.

Hvide får type 1, sorte type 2

Forskerne opdagede også, at type 1-diabetes var mest udbredt blandt hvide amerikanere, mens den oprindelige indianerbefolkning og afroamerikanere tegnede sig for de fleste tilfælde af type 2-diabetes.

Disse minoritetsgrupper oplever generelt større problemer med overvægt, ligesom de har dårligere adgang til den rette behandling, og det er også disse minoriteter, som driver den samlede stigning i type 2-tilfælde.

Stigningen i antallet af tilfælde af type 2-diabetes kan ydermere forklares med stigende overvægt generelt i befolkningen, ligesom man simpelthen opdager flere tilfælde nu end for år tilbage, da man er blevet bedre til at diagnosticere sygdommen.

Det er sværere at forklare stigningen i tilfælde af type 1-diabetes, da denne variant af sygdommen ikke har nogen umiddelbar forbindelse med fedme, men ifølge en af forskerne bag studiet har man set en lignende udvikling i type 1 diabetes i en række europæiske lande.

Med forbehold

Forskerne er overraskede over udviklingen, men påpeger, at man ikke kan sige noget entydigt om udviklingen af diabetes i hele landet på baggrund af undersøgelsen til trods for, at den altså er ganske omfattende.

I de senere år er fedme blandt børn, især helt unge børn, faktisk faldet, og da undersøgelsen kun går frem til 2009, kan det forventes, at en mere opdateret undersøgelse vil give et andet billede af udviklingen af type 2-diabetes i landet.

Læs artiklen fra Reuters her.

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier