MedWatch

Nestlé får halv Galderma for L’Oreal-aktier

Nestlé sælger en mindre aktieandel i L’Oreal tilbage til kosmetikgiganten. Til gengæld får det schweiziske føde- og drikkevareselskab halvdelen af aktierne i medicinalselskabet Galderma og mere end 25 mia. kr. i kontanter. (opdateret kl. 9:52)

Foto: Jyllands-Posten

To store europæiske selskaber har indgået en opsigtvækkende handel denne tirsdag.

Det schweiziske føde- og drikkevareselskab Nestlé har således solgt sin aktieandel på 8 pct. i franske L’Oreal tilbage til kosmetikkæden. Det skriver Wall Street Journal.

Til gengæld modtager Nestlé L’Oreals aktieandel på 50 pct. i det franske medicinalselskab Galderma, som primært gør sig indenfor dermatologi-området. Ifølge den amerikanske avis har Galderma en markedsværdi på omkring 3,1 mia. euro.

Udover medicinalaktierne modtager Nestlé også en kontantbetaling på 3,4 mia. euro for L’Oreal-aktierne. Efter handelen vil Nestlé dog stadig eje godt 20 pct. af aktierne i L’Oreal.

Kosmetikkæden ejer samtidig aktier for omkring 65 mia. kroner i et andet medicinalselskab, franske Sanofi, som dog har luftet muligheden for at tilbagekøbe disse.

 Sanofi-topchef klar til kæmpe aktietilbagekøb

 Pønser Sanofi på tilbagekøb af aktier? 

Nyt selskab

Med udgangspunkt i aktierne fra Galderma har Nestlé nu planer om, at oprette et nyt selskab kaldet Nestlé Skin Health. Det oplyser Galderma i en pressemeddelelse.

"Ved at bygge videre på Nestlés historiske styrker som et forskningsbaseret ernæring-, sundhed- og velværeselskab og gennem den nylige dannelse af Nestlé Health Science har selskabet styrket sin strategiske retning fra at tilbyde ernæringsmæssige løsninger indenfor føde- og drikkevarer til også at inkludere videnskabelige produkter, som skal sikre et sundere liv," udtaler Peter Brabeck-Letmathe, som er bestyrelsesformand i Nestlé, i pressemeddelelsen.

Det nye selskab skal efter planen skabe "en global leder, som vil sammenbringe Galdermas og Nestlés kommercielle operationer i hele verden", skriver selskabet. Galdermas forskningsafdeling med laboratorier i Frankrig, Schweiz og Sverige bliver en del af det nye selskab.

Nestlé Skin Health vil råde over en lang række produkter indenfor bl.a. medicinsk udstyr, recept-pligtige lægemidler, hudplejeprodukter og forbrugerprodukter som medicinsk sæbe og solcreme.

Link til historien fra Wall Street Journal findes her (log-in påkrævet).

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier