MedWatch

Miniputten, der tager kampen op mod Novo

Danske Novo Nordisk og det beskedne israelske selskab Oramed kæmper om at komme først på markedet med en insulinpille. Lige nu ligger israelerne lunest i svinget, men det kan vise sig at være en kamp mod overmagten.

Foto: Jens Dige/ JP

Davids kamp mod Goliat.

Sådan beskriver erhvervsmediet Reuters det lille israelske familieselskab Oramed Pharmaceuticals’ kamp for at slå diabetesgiganten Novo Nordisk og komme først på markedet med en insulinpille.

Begge selskaber arbejder ihærdigt på at fremstille en pille med insulin, der ifølge mediet vil være langt mere bekvemmelig og effektiv end de nuværende injektionsbehandlinger.

Enormt markedspotentiale

Der er stadig udbredt skepsis fra markedet i forhold til muligheden for at udvikle en effektiv insulinpille, og begge selskaber indrømmer, at det fortsat er forbundet med stor usikkerhed. En pillebehandling vil første kunne være tilgængelig om små ti år.

Men forhåbningerne er store, og det samme er markedspotentialet. Oramed mener, at markedspotentialet for insulin i pilleform vil være minimum 38 mia. kr., mens Novo forventer, at det kan vokse til næsten 100 mia. kr. på verdensplan pga. den store stigning i antallet af diabetes 2-tilfælde, skriver mediet.

Oramed er pt. længst i udviklingen af en insulinpille, men med en markedsværdi på omkring 275 mio. kr. overfor Novos anslåede 400 mia. kroners værdi, kan det israelske selskab være oppe mod overmagten.

Novo i en anden liga

Men Orameds direktør Nadav Kidron er ikke bekymret over, hvem der kommer først. Markedspotentialet er enormt, og det vigtigste er, at der bliver udviklet en oral insulinbehandling, siger han til Reuters. Derfor er han heller ikke bange for, om Novo eller en anden storaktør kan finde på simpelthen at opkøbe Oramed.

”Novo er i en anden liga fra de andre selskaber derude. Jeg ser op til dem,” slutter direktøren, hvis mor, Miriam Kidron, står for den mangeårige forskning, der måske inden længe fører til udviklingen af verdens første insulinpille.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Israelsk selskab tager patent på insulinpille-teknologi 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier