MedWatch

Hvad sker der med FDA, når USA går i stå?

Når flere dele af det amerikanske statsapparat lukker ned i løbet af tirsdagen, vil det også have konsekvenser for landets lægemiddelagentur, FDA.

Foto: Colourbox

I USA har de demokratiske og republikanske politikere yderst svært ved at blive enige om landets statsbudget for næste år, og især præsident Obamas omfattende sundhedsreform synes at være det springende punkt i uenighederne.

Det betyder, at en række statslige funktioner kommer til at gå i stå fra tirsdag, hvilket også vil gå ud over landets medicinmyndigheder, FDA.

Helt konkret betyder det, at der vil blive skåret hele 6.620 ansatte – eller 45 pct. – af agenturets arbejdsstyrke, ligesom man vil være tvunget til at nedlægge en del opgaver, såsom officielle inspektioner og overvågningsopgaver, samt sin interne forskning. Det skriver hjemmesiden FierceBiotech, som har gennemgået en officiel briefing fra den amerikanske Department of helath and Human Services.

Uklart

Til gengæld er det mere uklart, hvad der vil ske i forbindelse med FDA's regulatoriske opgaver, såsom godkendelse og evaluering af nye lægemidler og medicinsk udstyr, f.eks. i de såkaldte advisory panels.

Den amerikanske regering har klart meldt ud, at kun ”mission-kritisk, livsnødvendigt arbejde vil fortsætte”. Men på den anden side har sundhedsministeriet også sagt, at "FDA vil fortsætte med begrænsede aktiviteter relateret til dets programmer, som er finansieret af brugergebyrer,” skriver FierceBiotech.

Netop godkendelse af nye lægemidler hører under disse brugerfinansierede programmer, men det står endnu ikke klart præcis hvor begrænsede, disse aktiviteter vil være, oplyser hjemmesiden.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier