MedWatch

FDA-kommissær forsvarer budgetforslag

Ved en høring i det amerikanske Senat har FDA-kommissær, Margaret Hamburg, forsvaret tilsynsmyndighedens seneste budgetforslag for 2014.

Foto: Colourbox

I sidste uge fremlagde de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sit budgetforslag for 2014, som bød på en stigning i forhold til tidligere år.

Læs også: Så meget beder FDA om i 2014 

Det har ført til nogen skepsis fra amerikanske politikere, og ved en høring i det amerikanske Senat i denne uge har myndighedens øverste chef, Margaret Hamburg, været på talerstolen for at forsvare budgetforøgelsen, skriver Reuters.

FDA-kommissæren forklarede bl.a., at obligatoriske besparelser på næsten 1,2 mia. kr. betyder, at næsten en halv milliard kroner i brugerbetaling fra medicinalindustrien vil blive tilbageholdt. Og det, mener hun, vil ramme tilsynsmyndigheden.

Brugergebyrer og specialapoteker

”Vi vil ikke være i stand til at bruge de brugergebyrer til at leve op til de mål, vi har forhandlet på plads med industrien,” siger hun ifølge nyhedsbureauet og tilføjer, at man dermed heller ikke kan garantere, at man kan behandle ansøgninger af nye lægemidler til tiden.

En del af de ekstra midler i budgetforslaget for 2014 skal gå til at overvåge apoteker, hvor der fremstilles specialmedicin, som ikke laves af traditionelle medicinalselskaber. FDA blev stærkt kritiseret for ikke at have forhindret det fatale meningitisudbrud i USA sidste år, som er blevet sporet tilbage til netop sådan et specialapotek, skriver Reuters.

Forældede værktøjer

Endelig peger Margaret Hamburg på den stigende globalisering som en grund til, at man har brug for ekstra midler i de kommende år.

”Verden har ændret sig og vores historiske regulatoriske tilgange og værktøjer – såsom at håbe på at opsnappe produkter ved vores grænser – er forældede og ofte utilstrækkelige,” siger hun og tilføjer:

”Hvis vi fortsat skal kunne garantere amerikanerne en sikker forsyning af fødevarer og lægemidler, så bliver FDA nødt til fortsat at forandre sig fra en primært indenlandsk myndighed til en, som bruger innovative globale strategier for at sikre en omfattende global forsyningskæde.”

Læs artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier