MedWatch

Pacemaker-familie sagsøger gigant for 3 mia. kr.

Familien til den afdøde opfinder af pacemaker-udstyr fra Boston Scientific Corporation sagsøger nu medicogiganten for over 3 mia. kr. pga. en forligsaftale med konkurrenten St. Jude Medical, som tilsyneladende har kostet opfinderen en stor sum penge.

Foto: Colourbox

Familien til den afdøde amerikanske læge Michel Mirowski har trukket hans tidligere arbejdsgiver Boston Scientific i retten. Det skriver hjemmesiden massdevice.com.

Michel Mirowski, som døde i 1990, var med til at opfinde det såkaldte ICD-udstyr (Implantable Cardioverter Defibrillator), som han solgte rettighederne til til BSC. En anden medicokoncern, Medtronic, tog dog også udstyret til sig, hvilket resulterede i, at Michel Mirowski og Boston Scientifics datterselskab Guidant trak Medtronic i retten i en række sager om patentkrænkelse. De to medicoselskaber indgik dog sidenhen forlig i de i alt seks sager.

Og det har nu fået Mirowski Family Ventures LLC til at sagsøge Boston Scientific, da familien mener, at forligene har kostet opfinderen penge. De betød nemlig, at Boston Scientific gik glip af en stor pose penge, samtidig med at et af patenterne på pacemaker-produktet blev gjort ugyldigt.

Det betød også, at Michel Mirowski gik glip af en stor royaltybetaling fra selskabet, og derfor kræver familien nu hele 570 mio. dollar – svarende til godt 3 mia. kr. – fra selskabet.

Læs artiklen fra massdevice.com her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier