MedWatch

Anklage: Abbotts milliardbøde var utilstrækkelig

Sidste år betalte Abbott Laboratories små 9 mia. kr. for at indgå forlig i en sag om ulovlig markedsføring af selskabets lægemidler – men det var måske slet ikke nok, viser det sig.

Foto: Colourbox

I 2012 indgik Abbott Laboratories forlig i en amerikansk sag, hvor selskabet var beskyldt for ulovlig markedsføring af epilepsimedicinen Depakote.

Abbott var beskyldt for at markedsføre lægemidlet som behandling af bipolær mani og migræneanfald, og selskabet gik i sidste ende med til at betale 1,6 mia. dollar i sagen, svarende til 8,9 mia. kroner. Men den kompensation var slet ikke stor nok.

Det mener i hvert fald en række sundhedsplaner, som ikke så nogen af pengene fra det oprindelige forlig, og nu vil have deres del af kagen. De har trukket Abbott i retten endnu engang, da de mener, at beløbet ikke var tilstrækkeligt stort til at kompensere deres patienter.

”Abbott har sikkert udregnet risikoen for at blive opdaget og deres potentielle civile og strafferetlige ansvar ud fra en tro på, at de kun var erstatningspligtige overfor Medicare-, Medicaid- og Tricare-planerne,” forklarer anklageren i sagen med henvisning til de amerikanske sundhedsprogrammer for landets ældre, fattige og ansatte i militæret.

Det vides ikke, hvor stor en erstatning sagsøgerne kræver fra life science-koncernen denne gang.

Læs hele historien fra Bloomberg Businessweek her.

 Fulgte du med i medicoverdenen i juli? 

 Tør du gå glip af seneste nyt fra giganterne? 

 Abbott bruger milliarder på ny medicinsk teknologi 

 Abbott fordoblede medicinsalg inden negative studier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier