MedWatch

Tvivl om Novo-rivals seneste sats

Franske Sanofi er godt i gang med udviklingen af en vaccine mod den smitsomme virussygdom Dengue-feber. Men analytikere og eksperter sår tvivl om vaccinens muligheder for succes.

Foto: Sanofi/PR

Det seneste sats fra Novo Nordisks franske rival på diabetesmarkedet, Sanofi, er en vaccine mod den influenzalignende virussygdom Dengue-feber, som ifølge sundhed.dk rammer mellem 50 og 100 mio. mennesker på verdensplan hvert år.

Men selvom forhåbningerne er store hos det franske selskab, så er en række eksperter og analytikere knap så overbeviste om vaccinens muligheder for succes. Det skriver Bloomberg.

Sanofi har brugt 300 mio. euro på at bygge en ny fabrik i Frankrig alene med det formål at producere vaccinen. Og sidste år gennemført selskabet en klinisk undersøgelse af produktet med 4.000 børn i Thailand.

Her undersøgte man vaccinens indvirkning på hver af de fire virusser, som kan føre til sygdommen. Men den viste sig kun effektiv overfor tre af de fire virustyper, og virkede ikke overfor den såkaldte type 2, som er den mest udbredte, skriver nyhedskilden.

Sanofi har allerede indledt et større studie med 30.000 patienter fra Latinamerika og Sydøstasien. Resultaterne forventes at foreligge i 2014.

Skeptiske eksperter

En række analytikere og eksperter, som Bloomberg har talt med, forholder sig yderst skeptiske overfor vaccinens chancer på markedet.

Cam Simmons, som er professor for infektionssygdomme ved Oxford Universitet siger til mediet, at ”det bliver svært at ændre Dengue 2-resultatet i Sydøstasien.”

Og analytikeren Vincent Meunier fra Exane BNP Paribas påpeger, at Sanofi har måttet foretage store investeringer uden at vide, hvordan den færdige produktprofil ville se ud. Han vurderer dog stadig, at vaccinen har et topsalgspotentiale på hele 2 mia. euro.

Men hvis produktet fejler, kan franskmændene være tvunget til at registrere et tab på 800 mio. euro, som de anslås at have investeret i fabrikken og de kliniske studier.

Udover de interne usikkerhedsfaktorer, kan Sanofi også se frem til konkurrence på markedet for Dengue-vacciner, hvor selskaberne Inviragen, Takeda og Merck alle barsler med deres egne produkter.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier