MedWatch

Coloplast-konkurrent klar til milliardopkøb

Den engelske medicokoncern Smith & Nephew er klar til at bruge milliarder på opkøb i nye markeder og produktområder for at sikre fremtiden.

Foto: Colourbox

Engelske Smith & Nephew, som er i konkurrence med danske Coloplast på medicomarkedet, har øremærket små 8,5 mia. kroner til nye opkøb for at sikre fremtiden i selskabet. Det afslører Olivier Bohuon, som er CEO i selskabet, over for Bloomberg.

Pengene skal formentlig bruges på opkøb indenfor sårpleje, trauma og sportsmedicin, men Smith & Nephew kigger også på distributører og producenter på en række vækstmarkeder – især de såkaldte BRIK-lande Brasilien, Rusland, Indien og Kina, siger direktøren.

Formålet er at rette fokus mod billigere produkter i disse lande, og mindske selskabets afhængighed af markedet for ortopædiprodukter, såsom knæ- og hofteimplantater. Olivier Bohuon forklarer, at dette marked er under hårdt pres pga. den slunkne økonomi verden over.

Anderledes forretningsmodel

”Vi bliver nødt til at tilbyde produkter, som er passende, hvilket betyder lavere omkostninger og en anderledes forretningsmodel,” siger han til nyhedsbureauet.

Og det er da også primært sårpleje-afdelingen, som driver væksten i Smith & Nephew. Det fremgår af det netop aflagte kvartalsregnskab fra Storbritanniens største medicoselskab.

Læs mere om kvartalsregnskabet her: Sårplejedivision boomer hos Coloplast-konkurrent

Læs historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelser med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier