MedWatch

Coloplast-konkurrent klar til milliardopkøb

Den engelske medicokoncern Smith & Nephew er klar til at bruge milliarder på opkøb i nye markeder og produktområder for at sikre fremtiden.

Foto: Colourbox

Engelske Smith & Nephew, som er i konkurrence med danske Coloplast på medicomarkedet, har øremærket små 8,5 mia. kroner til nye opkøb for at sikre fremtiden i selskabet. Det afslører Olivier Bohuon, som er CEO i selskabet, over for Bloomberg.

Pengene skal formentlig bruges på opkøb indenfor sårpleje, trauma og sportsmedicin, men Smith & Nephew kigger også på distributører og producenter på en række vækstmarkeder – især de såkaldte BRIK-lande Brasilien, Rusland, Indien og Kina, siger direktøren.

Formålet er at rette fokus mod billigere produkter i disse lande, og mindske selskabets afhængighed af markedet for ortopædiprodukter, såsom knæ- og hofteimplantater. Olivier Bohuon forklarer, at dette marked er under hårdt pres pga. den slunkne økonomi verden over.

Anderledes forretningsmodel

”Vi bliver nødt til at tilbyde produkter, som er passende, hvilket betyder lavere omkostninger og en anderledes forretningsmodel,” siger han til nyhedsbureauet.

Og det er da også primært sårpleje-afdelingen, som driver væksten i Smith & Nephew. Det fremgår af det netop aflagte kvartalsregnskab fra Storbritanniens største medicoselskab.

Læs mere om kvartalsregnskabet her: Sårplejedivision boomer hos Coloplast-konkurrent

Læs historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier