MedWatch

Teva poster penge i hjernesygdomme

Kopigiganten Teva vil fremover satse på udvikling af ny medicin til behandling af hjernesygdomme i takt med at verdensbefolkningen bliver ældre, afslører selskabets adm. direktør. Og man har allerede sat en større pose penge til side til formålet.

Foto: Teva Pharmaceuticals

Verdens største virksomhed på markedet for kopimedicin, Teva Pharmaceuticals, vil sikre fremtiden i selskabet ved at udvikle en række lægemidler til behandling af hjernesygdomme. Det afslører Tevas CEO, Jeremy Levin, over for nyhedsbureauet Reuters.

Teva er midt i en større omstrukturering, som skal sikre fremtiden for kopiselskabet, hvis vigtigste originale produkt, sklerosemedicinen Copaxone, ironisk nok mister markedsandele til kopiprodukter.

Ændringerne i selskabet indebærer også, at man vil investere 15 mio. dollar i løbet af de næste fem år, og man har allerede ydet støtte til mere end 50 projekter ved israelske universiteter rettet mod behandling af CNS-sygdomme som Alzheimers, Huntingtons, Parkinsons og sklerose, afslører direktøren.

”Jeg er overbevist om, at dette tiltag ikke bare vil føre til et eller to lægemidler, men i stedet til en større forståelse af, hvordan hjernen fungerer, og hvilke slags sygdomme der rammer hjernen, og at Teva og andre selskaber vil drage nytte af det,” siger Jeremy Levin og tilføjer:

”Dette initiativ er lavet til at hjælpe os både på kort og lang sigt. Jeg forventer, at vi i løbet af de næste tre, fire eller fem år vil se en bred vifte af disse ting bære frugt.”

Normalt har man set, at store farmaselskaber træder ud af forskningen i hjernesygdomme, fordi det er dyrt og risikofuldt at forske i lægemidler til med virkning på centralnervesystemet.

Læs historien fra Reuters her.

Kopigigant i milliardforlig med medicinalselskaber 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier