Amerikansk biotekselskab inviterer til budkrig

Den store amerikanske biotekvirksomhed Onyx Pharmaceuticals har afvist et opkøbstilbud på flere milliarder fra en konkurrent. Selskabet inviterer nu andre aktører til at komme på banen.
Foto: Richard Drew
Foto: Richard Drew

Onyx Pharmaceuticals er i kontakt med en række firmaer, som efter sigende er interesserede i at opkøbe biotekselskabet, efter man har afvist et bud fra konkurrenten Amgen. Det fremgår af en artikel fra Bloomberg Businessweek.

Det uopfordrede bud fra Amgen var på 120 dollar per aktie, hvilket giver en totalpris på omkring 10 mia. dollar, og ligger 38 pct. over lukkeprisen på aktien dagen før buddet blev afgivet, skriver nyhedsmediet.

Men ifølge Onyx’ direktør, N. Anthony Cole, så er tilbuddet en ”markant undervurdering” af hans selskab, og han forklarer, at de ”aktivt undersøger muligheden for at kombinere Onyx med et andet selskab".

Ifølge en unavngiven kilde, som Bloomberg har talt med, så finder man den tilbudte pris for lav sammenlignet med lignende handler i de senere år, såsom Gilead Sciences opkøb af Pharmasset Inc. i 2011 til en pris som lå 94 pct. over aktieprisen.

Og Onyx har nu henvendt sig til andre selskaber, som tidligere har vist interesse for at købe virksomheden, forklarer en talskvinde fra selskabet til Bloomberg. Hun fastslår dog, at det ikke ligger fast, at virksomheden vil blive solgt.

Ifølge den unavngivne kilde føler ledelsen i Onyx sig samtidig overbeviste om, at Amgen er parate til at komme med et nyt bud.

Læs hele artiklen fra Bloomberg Businessweek her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også