MedWatch

AstraZeneca udvider samarbejde med canadisk organisation

Medicinalkoncernen AstraZeneca udvider nu et eksisterende samarbejde med den canadiske not-for-profit organisation, Neomed, som bringer offentlige og private kræfter sammen om medicinudvikling.

Foto: Colourbox

Not-for-profit organisationen Neomed har udvidet et eksisterende strategisk partnerskab med svensk-britiske AstraZeneca. Det meddeler organisation i en pressemeddelelse, som biospace bringer på sin hjemmeside.

Det betyder, at Neomed nu får adgang til hele 250.000 kemiske forbindelser fra AstraZenecas bibliotek af små-molekyler, som man kan bruge til at identificere nye lægemiddelskandidater.

Ifølge den nye aftale vil Neomed arbejde tæt sammen med akademiske forskere og videnskabsfolk fra medicinalselskabet om at identificere og videreudvikle de mest lovende kandidater.

”Vi er meget tilfredse med at udvide vores forhold til AstraZeneca med dette samarbejde. Vi håber, at dette initiativ bliver fulgt op af andre medicinalvirksomheder som et eksempel på, hvordan offentlig-privat samarbejde kan ændre den måde, hvorpå man identificerer nye lægemidler,” udtaler Max Fehlmann, som er adm. direktør for Neomed og Neomed Institute.

Det nye samarbejde bygger videre på en aftale fra november sidste år, hvor AstraZeneca, Pfizer og regeringen i provinsen Quebec skød samlet 100 mio. dollar i oprettelsen af netop Neomed Institute.

Instituttet er et enormt forskningscenter, som har til formål at samle forskere, universitetsfolk og medarbejdere fra medicinalvirksomhederne, samt venture kapitalister under et tag i den canadiske provins.

Læs også: Giganter i offentlig-privat samarbejde

Se pressemeddelelsen på biospace.com her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier