MedWatch

Amerikansk biotek i høj kurs

Interessen fra investorer i den amerikanske biotekbranche er voksende, og flere og flere af selskaberne lader sig børsnotere. Men det kan være et risikabelt område at investere i, advarer flere eksperter.

Foto: Colourbox

Flere og flere biotekselskaber bliver børsnoterede i USA, og interessen fra investorerne er også markant. Det skriver Financial Times.

Indtil videre har hele ti biotekselskaber kradset samlet set 725 mio. dollar ind gennem børsintroduktioner, skriver avisen og tilføjer, at nogle estimater antyder, at både beløbet og antallet af virksomheder kan blive fordoblet i de kommende måneder.

”Der er en meget mere risikovillig mentalitet i forhold til, hvordan køberne kigger på biotek nu,” siger Jill Ford, som er managing director of equity capial markets for Credit Suisse, til avisen og tilføjer:

Mainstream

”Det, der er med til at skubbe det nuværende marked, er, at mere generelle investorer kigger på denne typer aktiver.”

En del af forklaringen skal også findes i, at store børsnoterede biotekselskaber har klaret sig godt på det seneste, skriver Financial Times, og peger bl.a. på, at Nasdaq Biotechnology Index har klaret sig dobbelt så godt som det mere generelle S&P 500.

Hurtigere godkendelse

Samtidig er et nyt godkendelsesprogram for lægemidler blevet præsenteret af de amerikanske myndigheder, FDA. Programmet giver myndighederne mulighed for, at give de såkaldt breakthrough- eller fasttrack-status til visse lægemiddelkandidater, og det kan føre til hurtigere godkendelser.

Erfarne biotekinvestorer advarer dog om, at det kan være yderst risikabelt at investere i bioteksektoren. For eksempel har biotekaktier tit en meget begrænset likviditet. Derfor kan det være svært at komme ud af investeringen igen.

Artiklen fra Financial Times kan findes her. (kræver log-in)

 Testvirksomhed vil hente milliarder på børsen

 "Optimisme. Optimisme. Optimisme - 2013 bliver et godt år for biotek" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier