MedWatch

Japanske kæmper i fælles front

Fem af Japans største medicinalvirksomheder og den japanske stat spytter et trecifret millionbeløb i en fond, som skal støtte forskning i en række sygdomme, som primært rammer verdens fattige.

Foto: Colourbox

Fem af de største aktører på det japanske medicinalmarked er gået sammen med landets regering og har lagt samlet 580 mio. kroner i en ny fond. Det skriver Financial Times.

Fonden med navnet The Global Health Innovative Technology Fund skal finansiere international forskning i nye lægemidler og vacciner mod sygdomme, som rammer verdens fattige, såsom HIV, malaria og tuberkulose.

De fem japanske storaktører, som er med i aftalen, er Astellas, Eisai, Daiichi Sankyo, Shionogi og Takeda, og de har hver især forpligtet sig til at give 5,8 mio. kroner årligt over de næste fem år, resten af finanisering til fonden kommer fra den japanske regering og Bill & Melinda Gates Foundation.

Millionbevillinger

BT Slingby, som er direktør for den nye fond, siger ifølge Financial Times, at bevillinger igennem fonden kan ligge fra små 300.000 kroner til flere millioner og kan søges af forskere fra hele verden.

Det eneste krav er, at arbejdet bliver lavet i et samarbejde mellem forskellige organisationer, og at man forpligter sig til, at eventuelle færdigudviklede lægemidler bliver tilgængelige til billige penge på såkaldt no gain, no loss-basis.

Han afslører også, at der allerede er planer om at udvide fonden til at inkludere diagnostiske produkter og andet medicinsk udstyr.

Læs artiklen fra Financial Times her. (kræver log-in)

 Semi-filantropisk biotekfirma i støbeskeen

 GSK bedst til at sikre fattige mennesker medicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier