MedWatch

Studie: Kosttilskud hjælper ikke mod prostatakræft

Et nyt klinisk studie punkterer myten om, at kosttilskud skulle hjælpe mod prostatakræft.

Foto: Colourbox

Selvom kosttilskud er populære blandt patienter med prostatakræft, så viser en ny gennemgang af ældre forskningsstudier, at de ikke virker mod sygdommen. Det skriver Reuters.

Forskerne sammenholdte data fra otte vigtige, kliniske forsøg på området, og fandt frem til, at kosttilskud og vitaminer ikke havde nogen mærkbar effekt på sygdommen.

”Hovedbudskabet må være, at der ikke eksisterer noget mirakeltilskud mod prostatakræft,” skriver Dr. Paul Posadzki fra Korea Institute of Oriental Medicine in Daejeon, som stod i spidsen for studiet, i en e-mail til Reuters.

Ifølge forskerne, som har fået resultaterne af studiet offentliggjort i tidsskriftet Maturitas, anslås det, at et sted mellem en fjerdedel og tre fjerdedele af patienter med prostatakræft sværger til kosttilskud til trods for, at der ikke er klare beviser for deres virkning.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier