MedWatch

Forbes: Så meget af medicinalselskabernes salg kommer fra nye produkter

Hvor stor en del af medicinalvirksomhedernes samlede salg stammer egentlig fra nyere lægemidler? Det forsøger magasinet Forbes at besvare i en ny analyse.

Det amerikanske magasin Forbes har sat sig for at undersøge, hvor stor en del af det samlede salg i medicinalindustrien der egentlig stammer fra nye lægemidler, og hvor stor en del, der kommer fra de ældre mere veletablerede produkter.

De indsamlede data viser, at kun 10 pct. af det samlede salg kommer fra produkter, der er blevet godkendt siden 2007, og under halvdelen stammer fra lægemidler, der er lanceret indenfor de seneste 12 år – den periode passer meget godt med de fleste lægemidlers patentliv, skriver Forbes.

En stor del af salget stammer fra generiske produkter eller produkter, der enten har mistet eller er ved at miste patent, og fremtiden for medicinalindustrien er derfor – i hvert fald på kort sigt – afhængig af virksomhedernes evne til at sælge kopiprodukter.

Det tager tid for nye lægemidler at vokse sig store. Som regel tager det fem år at opnå succes, hvis man da overhovedet opnår den. Ud af 171 lægemidler lanceret siden 2000, som Forbes har kigget på, har kun 40 (23 pct.) opnået blockbuster-status.

Så selskaber, der håber, at nye godkendelser kan afhjælpe patentudløb på populær medicin, kan se frem til en årrække med dårlig omsætning og indtjening, inden der for alvor sker noget. Og kun en fjerdedel af de nye håb vil i sidste ende opfylde deres potentiale, skriver magasinet.

Læs hele analysen fra Forbes her.

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier