MedWatch

Forening kræver nye diabetesmidler fjernet

Den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen krævede sidste år Novo Nordisks diabetesmedicin Victoza taget af markedet. Nu opfordrer gruppen til at fjerne alle nye diabetesmidler.

Alle nye diabetesmidler skal fjernes fra markedet i USA. Så kontant lyder opfordringen fra den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen, hvis erklærede mål er at beskytte borgerne mod industriens magt. 

Det skriver Berlingske.

Det sker, efter at en forskergruppe fra University of California i Los Angeles har offentliggjort et studie, der beskriver, hvordan bugsspytskirtler af otte afdøde organdonorer, som blev behandlet med Januvia og Byetta, er vokset med omkring 40 pct. i forhold til donorer, der ikke havde fået midlet.

"Selv om vi tidligere har anmodet FDA om at forbyde Victoza på grund af bekymring om sygdomme i bugspytkirtlen og kræft i skjoldbruskkirtlen, er det tydeligt, at alle lægemidler i denne familie er forbundet med øget risiko for kræft i bugspytkirtlen, og det er sandsynligt, at de alle må fjernes fra markedet," skriver Sidney Wolfe, leder af sundhedsforskningsgruppen hos Public Citizen.

En række danske fagfolk er mindre drastiske, men dog bekymrede.

Læs hele historien på berlinske.dk her.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier