Forening kræver nye diabetesmidler fjernet

Den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen krævede sidste år Novo Nordisks diabetesmedicin Victoza taget af markedet. Nu opfordrer gruppen til at fjerne alle nye diabetesmidler.

Alle nye diabetesmidler skal fjernes fra markedet i USA. Så kontant lyder opfordringen fra den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen, hvis erklærede mål er at beskytte borgerne mod industriens magt. 

Det skriver Berlingske.

Det sker, efter at en forskergruppe fra University of California i Los Angeles har offentliggjort et studie, der beskriver, hvordan bugsspytskirtler af otte afdøde organdonorer, som blev behandlet med Januvia og Byetta, er vokset med omkring 40 pct. i forhold til donorer, der ikke havde fået midlet.

"Selv om vi tidligere har anmodet FDA om at forbyde Victoza på grund af bekymring om sygdomme i bugspytkirtlen og kræft i skjoldbruskkirtlen, er det tydeligt, at alle lægemidler i denne familie er forbundet med øget risiko for kræft i bugspytkirtlen, og det er sandsynligt, at de alle må fjernes fra markedet," skriver Sidney Wolfe, leder af sundhedsforskningsgruppen hos Public Citizen.

En række danske fagfolk er mindre drastiske, men dog bekymrede.

Læs hele historien på berlinske.dk her.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også