MedWatch

Forening kræver nye diabetesmidler fjernet

Den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen krævede sidste år Novo Nordisks diabetesmedicin Victoza taget af markedet. Nu opfordrer gruppen til at fjerne alle nye diabetesmidler.

Alle nye diabetesmidler skal fjernes fra markedet i USA. Så kontant lyder opfordringen fra den amerikanske borgerretsgruppe Public Citizen, hvis erklærede mål er at beskytte borgerne mod industriens magt. 

Det skriver Berlingske.

Det sker, efter at en forskergruppe fra University of California i Los Angeles har offentliggjort et studie, der beskriver, hvordan bugsspytskirtler af otte afdøde organdonorer, som blev behandlet med Januvia og Byetta, er vokset med omkring 40 pct. i forhold til donorer, der ikke havde fået midlet.

"Selv om vi tidligere har anmodet FDA om at forbyde Victoza på grund af bekymring om sygdomme i bugspytkirtlen og kræft i skjoldbruskkirtlen, er det tydeligt, at alle lægemidler i denne familie er forbundet med øget risiko for kræft i bugspytkirtlen, og det er sandsynligt, at de alle må fjernes fra markedet," skriver Sidney Wolfe, leder af sundhedsforskningsgruppen hos Public Citizen.

En række danske fagfolk er mindre drastiske, men dog bekymrede.

Læs hele historien på berlinske.dk her.

 

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier