MedWatch

Analyse: Roche er stadig et skridt foran kopi-rivaler

Roches strategi om at takke nej til at lave generiske kopier af selskabets eget biologiske lægemiddel, ser ud til at virke, skriver Reuters i en analyse.

Foto: Roche/PR

Roche står overfor sin første store prøvelse i slutningen af indeværende år, når selskabet mister den europæiske eksklusivitet på MabThera, også kendt som Rituxan, et lægemiddel til behandling af blodkræft og leddegigt, som solgte for 7 mia. dollar i 2012.

Patentudløbet er det første af mange udløb på dyre biologiske lægemidler til behandling af kræft og autoimmune sygdomme, som truer virksomheden. Og det åbner op for en enorm kommerciel mulighed for de virksomheder, der i stand til at udvikle billigere kopier, kendt som 'biosimilærer'.

I modsætning til traditionelle kemiske lægemidler består biologisk medicin af proteiner, som stammer fra levende organismer, og derfor ikke kan kopieres præcist. Derfor er generiske kopier af disse lægemidler sværere at udvikle og markedsføre.

Mens konkurrenter, såsom Novartis og Amgen, har besluttet selv at udvikle biosimilærer  - og dermed få en del af kagen fra et marked, der kan være mere end 15 mia. dollar værd i 2020 – har Roche sagt nej til generiske kopier og foretrukket at forsvare sine originale produkter.

Og indtil videre ser strategien ud til at virke. Usikkerhed omkring de lovgivningsmæssige rammer for biosimilærer i USA, samt høje produktionsomkostninger og behovet for kliniske forsøg forud for godkendelse, har nemlig føret til forsinkelser.

Læs hele analysen fra Reuters her.

 Flere søger om biosimilær godkendelse i EU

 Udviklingen af biologisk medicin blomstrer

 Direktør: Indisk opkøb skal åbne marked for bio-kopier 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier