MedWatch

Indien: Vi eksporterer ikke falsk medicin

De indiske myndigheder afviser, at landet eksporterer store mængder af falsk malariamedicin ind i Uganda og Tanzania, skriver The Guardian.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Efter at The Guardian har skrevet om, hvordan store mængder af falsk medicin til Afrika stammer fra Indien eller Kina, kommer Indien nu med et dementi.

”Der er ikke blevet sendt falsk medicin fra Indien til kontinentet Afrika,” siger en talsmand fra udenrigsministeriet i Delhi til The Guardian.

I avisens foregående artikel meddeler eksperter og NGO-rapporter, at op til en tredjedel af malariamedicinen i Uganda og Tanzania kan være falsk eller af lav kvalitet, og hovedparten bliver produceret i Kina og Indien.

Læs de to artikler fra den britiske avis her:

 Counterfeit medicine from Asia threatens lives in Africa

 India rejects claims it exported fake medicine to Africa

 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier