MedWatch

En lys fremtid for medicinalindustrien

Lægemiddelindustrien har længe været presset af massevis af patentudløb, men nu ser det ud til, at der er lys for enden af tunnellen for medicinalvirksomhederne, skriver Reuters.

Foto: Colourbox

Antallet af nye lægemidler, som er blevet godkendt eller er på nippet til at blive godkendt, er på vej op på bege sider af Atlanten, og der tegner sig et opmuntrende billede for den globale lægemiddelsindustri, som igen er på vej oven vande efter en bølge af patentudløb.

Tirsdag meddelte de europæiske lovgivningsmyndigheder, at de forventer en stigning i nye lægemiddelansøgninger til omkring 54 i 2013. Og i USA har man godkendt hele 34 til markedsføring indtil videre i 2012 – det højeste niveau i 8 år.

Sektoren har i den grad brug for en stigning i produktiviteten, i takt med at virksomheder forsøger at genopfylde medicinskabet efter en bølge af patentudløb, der ser ud til at have toppet i år, men som også har kostet amerikanske og europæiske medicinalvirksomheder mere end 30 mia. dollar i indtjening.

Læs hele artiklen fra Reuters om den lyse fremtid, som industrien går i møde her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier