MedWatch

En pille som både behandler og minder dig om at tage den

-(opdateret d. 5/9 14.37) Reuters beretter om ny type pille som kan holde øje med patienters medicinindtag og minde dem om, hvornår det er tid til at tage medicinen. Teknologien vil kunne bruges i piller indenfor alle behandlingsområder.

Foto: Hanne Engelstoft

Hvis du har problemer med at huske om du tog din medicin til tiden, så kan medicinen måske selv hjælpe dig.

Piller for alt lige fra en almindelig forkølelse til diabetes eller kræft kan måske snart fås med små, fordøjelige micro-chips i, som kan holde øje med om patienter tager deres medicin til tiden.

Den digitale feedback teknologi, som er udviklet af det amerikanske firma Proteus Digital Health kan også minde patienterne om at tage medicinen, og endda foreslå dem at gå en tur, hvis de har været stillesiddende for længe.

”Generelt set, tager folk kun deres medicin halvdelen af tiden. Overholdelse er et enormt stort problem i forbindelse med alle slags behandlinger,” siger Eric Topol til Reuters. Han er Chief Academic Officer for Scripps Health, en non-profit organisation, der tilbyder lægehjælp.

Få besked på telefonen

Chippen har en sensor, som er forbundet med et plaster på patientens overkrop, der opfanger signalerne fra sensoren. Sensoren er ikke større en et gran salt og har hverken batteri eller antenne, istedet aktiveres den, når den bliver vædet af væske i mavesækken. Det muliggør en forbindelse mellem en belægning af kobber og magnesium på begge sider og fører til en kortvarig elektrisk ladning.

Plasteret på patientens overkrop optager den digitale besked, sammen med patientens hjertefrekvens, kropsvinkel og aktivitetsniveau, og videresender data via bluetooth til en computer eller telefon.

Læs hele historien fra Reuters om fremtidens pilleteknologi her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier