MedWatch

Ældre-projekt jagter producent af pilleæske

Et projekt, der sætter fokus på ældres medicin-compliance, har opfundet en intelligent pilleæske. Nu jagter folkene bag projektet en producent.

Foto: Delta/PR - En prototype på den intelligente pilleæske.

Det kan være svært at huske at tage sin medicin - især hvis hukommelsen ikke altid er, hvad den har været. Den problemstilling kan cirka hver tredje dansker over 60 år nikke genkendende til, viser en undersøgelse fra projektet Lev Vel, der har undersøgt ældres brug af medicin.

Derfor har projektet udviklet en ny og intelligent pilleæske, der ud over at opbevare medicinen i de rigtige doser, husker patienten på at tage sin medicin.

"Den her pilleæske har det specielle, at den har en omvendt reminder-funktion, som gør, at du kun får besked, hvis du ikke har taget medicinen. Den registrerer simpelthen, om man åbner låget til den dosis medicin, man skal have inden for et bestemt tidsrum," siger Mikkel Leth Olsen fra firmaet Delta, der har været med til at udvikle æsken.

Advarsel til pårørende

Dermed bliver patienten kun advaret, hvis han glemmer medicinen i modsætning til mange nuværende elektroniske æsker, som giver besked, når medicinen skal tages, uanset om patienten havde husket det eller ej.

"Alarmen kan være pilleæsken i sig selv, som vibrerer eller siger en lyd, men den kan også være koblet op på en mobiltelefon eller computer og sågar sende en sms til pårørende, hvis medicinen ikke bliver taget," siger Mikkel Leth Olsen.

Han påpeger, at æsken ikke kun vil være til gavn for ældre, som projektet har fokuseret på, men for alle mennesker, som skal tage medicin på bestemte tidspunkter og en periode, ligesom pilleæsken givetvis også vil være interessant for ældre i andre lande end Danmark.

Mangler producent

Før æsken kan komme på markedet, mangler Mikkel Leth Olsen og resten af holdet bag projektet dog et selskab, der vil producere æsken. Derfor er man lige i øjeblikket på jagt efter et firma, som vil investere i at sætte pilleæsken i produktion.

”Vi har dialog med flere forskellige omkring mulighederne for at tage den videre, og der er ikke tvivl om, at det skal være nogen, som vil putte nogle penge i det, og det gør man jo kun, hvis man ser potentialet i at sælge den videre,” siger Mikkel Leth Olsen og fortsætter:

"Dem, der er interesseret, er typisk nogen, som er inden for det område i forvejen, og dem vi har dialog med er typisk små og mellemstore virksomheder."

Og at der er brug for æsken viser Lev Vels undersøgelse. Her medvirkede nemlig ældre, som skal tage helt op til 32 forskellig slags medicin om dagen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier