MedWatch

Ny teknologi giver blinde mus synet tilbage

Et nyt studie kan muligvisføre til ny, innovativ proteseteknologi for millioner af mennesker med synsnedsættelser.

Blinde mus har fået synet tilbage vha. udstyr, som hjælper beskadigede nethinder med at sende signaler til hjernen. Det er resultatet af et nyt studie, som muligvis kan føre til ny, innovativ proteseteknologi for millioner af mennesker med synsnedsættelser.

Nuværende udstyr hjælper kun i et meget begrænset omfang for mennesker med degenerative sygdomme i nethinden, den del af øjet som omdanner lys til elektriske impulser til hjernen. Men i studiet, som er beskrevet i tidsskriftet The Proceedings of the National Academy of Sciences, har forskere altså knækket koden til hvordan nethinde kommunikerer med hjernen.

Resultaterne bevæger proteseteknologien væk fra skarp lys og højkontrast genkendelse og kan muligvis bruges til mennesker indenfor et år eller to, siger Sheila Nirenberg, som er neurolog ved Weill Cornell Medical College i New York og hovedpersonen bag studiet.

Læs hele historien om synet her.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier