MedWatch

På vej mod en kur mod blindhed

Forskere mener nu, at de er tæt på at kunne kurere visse typer blindhed, skriver Wall Street Journal.

En række forskellige behandlingsmetoder, såsom genterapi, stamcelleterapi og modificeret a-vitamin, bliver netop nu testet på mennesker med en sjælden øjensygdom kaldet Stargardts sygdom.

Hvis det går efter hensigten, kan arbejdet bane vej for en behandling af den mest almindelige slags synstab kendt som Aldersrelateret Makulær Degeneration eller blot AMD, siger forskerne. Det anslås, at 4,2 millioner amerikanere er blinde eller har nedsat synsevne, og det tal forventes at stige med hele 70 pct. i løbet af de næste to årtier i takt med at befolkningen bliver ældre.

”Det er et enormt vigtigt gennembrud,” siger Paul Sieving, som er leder af National Eye Institute under National Institutes of Health, om resultaterne. ”Den slags muligheder eksisterede ikke for 10 år siden,” siger han.

Det står dog endnu ikke klart, om de eksperimentelle behandlinger vil virke. Kliniske tests er stadig på et meget tidligt stadie, og det er før set, at behandlinger, som viser lovende resultater i dyreforsøg, fejler i forsøg med mennesker.

Læs hele historien fra Wall Street Journal her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier