Novo Nordisk-partner indgår antistof-partnerskab

De to små biotekvirksomheder Adimab og Mersana går sammen om at lave antistof-medicin til store medicinalvirksomheder, skriver FierceBiotech.
oversat af Martin Petersen

Biotekopstartsvirksomhederne Adimab og Mersana Therapeutics har indgået et partnerskab om at levere de eftertragtede antistof-konjugater, eller blot "ADCs", til medicinalvirksomheder. Antistofkonjugater er antistoffer som er forbundet med traditionelle lægemidler.

Det unikke partnerskab giver medicinalproducenter muligheden for at udvælge antistoffer fra Adimab, som er skræddersyede til Mersana’s næste generation af teknologi, der kan forbinde de biologiske og små-molekylære lægemidler til  proprietære polymer.

Både Roche/Genentech, Sanofi og andre store medicinalvirksomheder har fremskyndet udviklingen af nye ADC lægemidler, som sammenkobler antistoffernes evne til sygdomsbekæmpelse med den kraftfulde effekt fra et småt molekyle, hvilket gør antistof-medicinen til et af de varmeste emner i biotek lige nu.

Adimab har allerede leveret antistoffer til en lang række store medicinalvirksomheder og har et samarbejde kørende med Novo Nordisk, men aftalen med Mersana styrker alligevel biotekvirksomhedens fundament på det populære ADC marked. Mersana får også nye muligheder for partnerskaber med store medicinalvirksomheder, hvilket er yderst vigtigt i jagten på at fremme selskabets lægemidler og teknologi, siger CEO Nicholas Bacopoulos til FierceBiotech.

Læs hele historien fra FierceBiotech om det nye partnerskab her.

 Genmab-dir: Ny aftale blandt tre største i ti år

 Genmab indgår potentiel milliardaftale med amerikansk selskab

  De 20 største licensaftaler i biotek i 2012

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også