MedWatch

Ny Alzheimers-medicin bliver stærkt kritiseret af eksperter

MedWatch anbefaler: Aricept 23mg, som viste sig at være ineffektivt og forårsage maveproblemer, blev udviklet til at tjene kommercielle formål og blev godkendt trods dårlige resultater i firmasponsorede tests, siger to medicinske forskere ifølge Los Angeles Times.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng

Det er hårdt nok for de pårørende at opleve, hvorledes Alzheimers bortrøver patienterne deres hukommelse, talent og selvforståelse.

Men en ny pille, skabt af en respekteret medicinalvirksomhed og godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, vil have meget begrænset virkning og endda medføre tilbagegang for nogle, siger to medicinske forskere.

Dr. Steven Woloshin og Dr. Lisa Schwartz fra Dartmouth Medical College skriver i en artikel offentliggjort torsdag i det medicinske tidsskrift BMJ, at stoffet, Aricept 23 mg, overordnet set ikke er mere effektiv end de skuffende alternativer der allerede findes på markedet - derimod er der med dette stof større risiko for at opleve mave- og tarmproblemer.

Læs hele artiklen om det nye Alzheimers medicin på LA Times' hjemmeside her

Tidligere på måneden blev et studie offentliggjort, der viser, at Pfizers Aricept bør bruges mere bredt, fordi midlet angiveligt kan hjælpe flere Alzheimers-patienter: Vigtigt demensmiddel bør bruges bredere 

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier