MedWatch

Vigtigt demensmiddel bør bruges bredere

Nye studier åbner op for bredere brug af blandt andet Lundbecks demensmiddel.

Pfizers demenslægemiddel Aricept, som ofte bruges til behandling af mild eller moderat Alzheimers, kan også hjælpe patienter med mere fremskreden Alzheimer og bør bruges mere bredt, viser ny forskning som offentliggøres på onsdag.

Britiske forskere, der studerer de potentielle langsigtede fordele ved Aricept, formoder, at en udvidelse af behandlingen vil kunne hjælpe dobbelt så mange Alzheimerpatienter på verdensplan.

Undersøgelsen har også kigget på et andet ofte anvendt demensstof kaldet memantin, som sælges i USA under navnet Namenda af Forest Laboratories og af tyske Merz, og i Storbritannien under navnet Ebixa, som produceres af danske Lundbeck.

Det viste sig, at ved at medicinere patienter, som led af moderat eller alvorlig alzheimer med Aricept (eller Donepezil som det kaldes generisk) eller ved at påbegynde en memantine-behandling medførte, at patienterne havde betydelig bedre kognitive funktionsevner, end de patienter, der tog en placebo.

Læs hele artiklen om demensmidlet her

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier