MedWatch

Moderaterne vil nedlægge regionerne og indføre ét nationalt sundhedsvæsen

En plan for ét sammenhængende nationalt sundhedsvæsen frem for de fem regioner. Sådan lyder Moderaternes ønske til en kommende regering.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Regionerne skal nedlægges, og i stedet skal der laves en plan for ét sammenhængende nationalt sundhedsvæsen.

Sådan lyder det i et debatindlæg på Altinget Sundhed fra Monika Rubin, der er spidskandidat i Københavns Omegn for Moderaterne.

”Der er behov for en bæredygtig sundhedspolitik med mindre bureaukrati og mere lighed i sundhed. Og der er behov for nærhed og kvalitet. Ved at nedlægge regionerne og indføre ét nationalt ”SygehusDK” – et sundhedsvæsen – kan vi sørge for, at det ikke er dit postnummer, der afgør, hvilken behandling du som patient modtager,” skriver Monika Rubin i debatindlægget.

Moderaterne ønsker ifølge indlægget også at nedsætte et nationalt prioriteringsråd, der skal gennemgå nye og eksisterende behandlingstiltag samt medicinevalueringer.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier