MedWatch

Indien har givet en milliard vaccinedoser mod covid-19

Tre fjerdedele af den voksne befolkning i Indien har fået første stik med en covid-19-vaccine, viser tal.

Foto: Prakash Singh/AFP/Ritzau Scanpix

Indien har administreret en milliard vaccinedoser mod covid-19.

Det oplyser det indiske sundhedsministerium torsdag.

Milepælen rundes, et halvt år efter at en voldsom stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus i Indien var tæt på at få landets sundhedsvæsen til at kollapse.

Ifølge tal fra den indiske regering har omkring tre fjerdedele af den voksne befolkning i landet med 1,3 milliarder indbyggere fået det første stik med en covid-19-vaccine.

Omkring 30 procent er færdigvaccineret.

I april og maj oplevede Indien en voldsom stigning i antallet af smittetilfælde. Der blev således registreret omkring 400.000 nye smittetilfælde og 4000 coronarelaterede dødsfald om dagen, og mange hospitaler og krematorier kunne ikke følge med.

Siden da er antallet af smittetilfælde faldet kraftigt til omkring 15.000 om dagen, og hverdagen er så småt vendt tilbage til sådan, som den så ud før pandemien, over det meste landet.

På globalt plan er det kun Kina, som har administreret flere vaccinedoser end Indien. Ifølge den kinesiske regerings eget udsagn har Kina administreret flere end 2,4 milliarder vaccinedoser mod covid-19.

Den indiske regering ventes at skulle fejre torsdagens milepæl med en tak fra premierminister Narendra Modi til landets sundhedsarbejdere.

Samtidig vil der blive annonceret særlige meddelelser på landets togstationer og i lufthavne, ligesom at monumenter i landet vil blive lyst op i de indiske nationalfarver.

"Tillykke Indien. Dette er resultatet af den visionære premierminister Modis dygtige ledelse," skriver sundhedsminister Mansukh Mandaviya på Twitter.

Ifølge det amerikanske Johns Hopkins University har Indien siden pandemiens begyndelse registreret godt 34,1 million smittetilfælde og 452.651 coronarelaterede dødsfald.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier