MedWatch

Mads Krogsgaard Thomsen overrasket over Nobelprismodtagere: Ikke samme betydning som mRNA-vacciner

Den samfundsmæssige betydning af mRNA-vaccinerne mod covid-19 er åbenlys, så når årets Nobelpris i medicin er gået en anden vej, kan det kun være fordi, at priskomitéen ikke nåede at vurdere vaccinerne i tide. Derfor kan næste års pris kun gå til forskerne bag, vurderer Novo Nordisk Fondens topchef Mads Krogsgaard Thomsen.

Mads Krogsgaard Thomsen er som adm. direktør i Novo Nordisk Fonden glad for, at fonden ikke har samme personmæssige antalsbegrænsninger som Nobelkomitéen, når der skal uddeles priser. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Når forskerne David Julius og Ardem Patapoutian løb med årets Nobelpris inden for medicin, må det være et udtryk for, at priskomitéen ikke har haft tid til ordentligt at vurdere forskerne bag de mRNA-vacciner, som har reddet mennesker verden over fra covid-19.

Det vurderer Novo Nordisk Fondens adm. direktør, Mads Krogsgaard Thomsen, som anerkender, at prismodtagerne har lavet et vigtigt stykke arbejde inden for smertereceptorer, hvor David Julius har brugt capsaiciner fra chilipebere til at udforske nervesystemet, mens Ardem Patapoutian har arbejdet med tryk-sensitive receptorer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier