MedWatch

Novo Nordisk Fonden vil donere 1-2 mia. kr. til vaccineforsvar

Danmark skal være bedre rustet mod pandemier i fremtiden, mener Novo Nordisk Fonden, som derfor gerne vil donere mere end 1 mia. kr. til et infektionscenter.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Hos Novo Nordisk Fonden er man efterhånden nået meget langt i planlægningen for et nyt infektionsmedicinsk center, som blandt andet skal være med til understøtte den fremtidige indsats mod pandemien.

Det skriver Børsen.

"Vi agter at lave en storstilet satsning baseret nationalt, men med samarbejder ude i omverdenen, hvor vi skal forstå biologien bag forskellige virusser. Vi vil vælge nogle specifikke pandemiske trusler. Corona er en af dem," siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Fonden regner med at donere mellem 1 til 2 mia. kr. til centeret, og ideen er, at centeret skal ligge inde med en vaccineteknologi, som allerede er afprøvet i kliniske forsøg, hvor man undersøger antistofrespons med videre, så man hurtigt kan gå i gang med udviklingen skulle en ny virus lande.

Novo Nordisk Fonden henter faglig direktør fra Seruminstituttet 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier