MedWatch

Rekordindkøb: SSI har købt 2,5 millioner doser influenzavaccine

Statens Serum Institut har købt 900.000 flere influenzavacciner end året før, skriver Berlingske.

"Det kunne godt være en perfekt storm, som rammer os," har Sundhedsminister Magnus Heunicke udtalt om faldende immunitet over for virusinfektioner. | Foto: KRISTIAN DJURHUUS//

Rekordmange kan i år blive vaccineret mod influenza.

Statens Serum Institut (SSI) har købt 2,5 millioner doser. Det er 900.000 flere end året før, skriver Berlingske.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) advarede onsdag i Politiken om en faldende immunitet i befolkning overfor de virusinfektioner, vi normalt ser. Og det er i det lys, SSI har købt det store antal vacciner.

"Det kunne godt være en perfekt storm, som rammer os. Det er vi nødt til at være forberedt på," sagde Magnus Heunicke til Politiken.

Det blev bakket op af professor i infektionssygdomme og overlæge på Rigshospitalet Jens Lundgren.

"Vi har levet helt anderledes det seneste halvandet år. Immuniteten i befolkningen over for en lang række infektionssygdomme som influenza og RS-virus er lille."

"Derfor må vi forvente ikke bare at skulle håndtere en fortsat covid-19-pandemi - hvor vi vil se flere smittede og indlagte de kommende måneder - men også større epidemier på grund af flere andre typer luftvejsvirus."

"Det kan godt blive udfordrende," sagde Jens Lundgren til Politiken.

Vigtigt med hensigtsmæssig vaccinering

Det er Sundhedsstyrelsen, der har ansvaret for vaccinationsprogrammerne, inklusive årets influenzakampagne, som går i gang 1. oktober

Det er vigtigt, at vi vaccinerer de rigtige, siger Kristian Antonsen, hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, til Berlingske.

"Vi skal vaccinere hensigtsmæssigt, så doserne går til dem, der har mest brug for det," siger han.

I oktober 2020 var der mangel på influenzavacciner. Det fik dengang Ældre Sagen til i et brev at rette hård kritik af SSI.

Det er ældre over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme, gravide i andet og tredje trimester, sundheds- og plejepersonale og andre personer i særlig risiko, der bliver tilbudt vaccinen.

Som noget nyt vil også de to- til seksårige børn blive tilbudt en influenzavaccination i år.

Novavax starter studier med kombination af covid-19- og influenzavaccine  

Influenzavaccine til børn kan blive årligt tilbud

Ældre og syge får nej til influenzavaccine 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier