MedWatch

Sundhedsstyrelsen: Frivillig vaccination med Astrazeneca er muligt

Med markante forbehold vurderer Sundhedsstyrelsen, at der kan ske frivillig vaccination med Astrazeneca.

Foto: MAHMUD TURKIA/AFP / AFP

Sundhedsstyrelsen vurderer, at det er muligt at tilbyde frivillig vaccination med Astrazenecas vaccine mod covid-19, Vaxzevria. Meget skal dog afklares, inden det kan ske.

Det fremgår af et svar sendt til Folketinget, der har bedt styrelsen forholde sig til, om de 200.000 doser Vaxzevria, Danmark har modtaget, men ikke brugt, kan gives frivilligt.

"Samlet set vurderer Sundhedsstyrelsen, at der er mulighed for at etablere et tilbud, hvor borgere, der måtte ønske det, kan vælge at blive vaccineret med Vaxzevria uden for massevaccinationsprogrammet ved konkret og individuel lægelig ordination," skriver Sundhedsstyrelsen.

Det fremgår dog også klart, at Sundhedsstyrelsen ikke ser meget ræson i en sådan given beslutning.

Det vil tage uger at afklare en række forhold, og gevinsten ved at gøre det vil blive mindre og mindre med tiden.

"Sundhedsstyrelsen forventer ikke, at et tilbud, hvor borgere, der måtte ønske det, kan vælge at blive vaccineret med Vaxzevria uden for massevaccinationsprogrammet vil have større betydning for epidemikontrollen," skriver Sundhedsstyrelsen.

Astrazeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Regering vil se om droppet vaccine kan tilbydes borgere

Myndigheder bekræfter: Astrazeneca-vaccinen droppes i Danmark 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier