MedWatch

EU vil formentlig ikke lave nye vaccineaftaler med Astrazeneca og J&J

EU forhandler med Pfizer/Biontech og Moderna om nye vaccinekontrakter, oplyser fransk minister, men vil næppe tage fat i Astrazeneca og Johnson & Johnson.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

EU kommer næppe til at lave en ny vaccinekontrakt med AstraZeneca, og der er heller ikke startet forhandlinger med Johnson & Johnson.

Det siger den franske industriminister, Agnes Pannier-Runacher, ifølge AFP.

"Vi har ikke startet forhandlinger med Johnson & Johnson eller AstraZeneca, men vi er i gang med Pfizer/Biontech og Moderna," siger hun.

Agnes Pannier-Runacher understreger, at der ikke er taget en endelig beslutning.

Hun kalder det "højst usandsynligt", at der vil blive bestilt flere AstraZeneca-doser.

EU-landene har under coronapandemien indkøbt vacciner samlet.

Der er indgået aftaler med seks producenter, der foruden de fire tæller CureVac og Sanofi/GSK. De to har endnu ikke godkendte vacciner på markedet.

De to vacciner fra Johnson & Johnson og AstraZeneca er lavet ud fra samme teknologi. De har på det seneste været i fokus på grund af mistanke om en sammenhæng med sjældne blodpropper.

Onsdag valgte de danske myndigheder at indstille brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Styrelsen mener, at vaccinen er god til at forhindre coronavirus. Men på grund af de sjældne blodpropper vil den gøre mere skade på nuværende tidspunkt, hvor Danmark har kontrol over smitten, og der er andre tilgængelige vacciner.

Brugen af Johnson & Johnson-vaccinen er ikke gået i gang, da selskabet bag vaccinen tirsdag satte udrulningen i bero i Europa.

Det skete, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder anbefalede at sætte vaccinen på pause i USA efter seks sjældne tilfælde af blodpropper blandt vaccinerede. Knap syv millioner har fået vaccinen i USA.

Myndighederne er nu ved at undersøge, om der skulle være en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropperne.

EMA varsler nyt om Johnson & Johnson-vaccine næste uge

USA udskyder beslutning om Johnson & Johnson-vaccine

Oxford-professor advarer mod at droppe Astrazeneca-vaccine 

Mere fra MedWatch

Orphazyme nedjusterer forventningerne efter FDA-afvisning

Fredagens nedslående afgørelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder smitter af på Orphazymes forventninger til 2021. Således venter biotekselskabet nu, at drifttabet vil ende på 670-700 mio. kr. mod tidligere 100-150 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier