MedWatch

Statsministeren rejser til Israel i jagt på en vaccinealliance

Mette Frederiksen håber på et "langsigtet samarbejde" med Østrig og Israel om vaccineproduktion.

Foto: Philip Davali

Når statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag rejser til Israel, håber hun at lægge grundlaget for en vaccinealliance med Østrig og Israel. Det siger hun mandag under et besøg i Helsingør for at overvære genåbning af butikker.

Her siger hun, at hun håber på et langsigtet samarbejde med de to lande, "hvor vi får lagt en langsigtet produktionsstrategi" for vacciner.

"Vi kan meget vel stå i en situation, hvor vi ikke alene skal vaccinere, men hvor vi skal revaccinere. Måske en gang om året. Hvem ved, om det bliver oftere," siger Mette Frederiksen.

"Vi har ikke kun brug for at vaccinere den danske befolkning. Vi har behov for vacciner til hele Europa, vores nærområdet og sådan set også til et kontinent som Afrika."

"Derfor skal vi have vaccineproduktionen voldsomt i vejret. En af de samarbejdspartnere, jeg tror meget på, er Israel, som jo lige nu er førende, hvad angår vaccinationer."

Ifølge statsministeren "skriger" verden på en markant større produktion af vacciner.

"Lige nu er der meget fokus på vacciner her og nu. Men vi skal også sikre, at vi har vacciner nok om et år og to-tre-fem-ti år. Det ved vi ikke," siger hun.

Adspurgt hvordan samarbejdet med Israel og Østrig skal give den større produktion, svarer statsministeren:

"Jeg udelukker ingen idéer. Og jeg opfordrer alle til ikke at udelukke nogle gode idéer."

Selv om statsministeren ikke regner med at få vacciner med hjem fra Israel torsdag, melder hun sig klar til at købe overskydende vacciner fra andre lande.

Vil du tilbyde at købe Israels overskydende vacciner?

"Det har jeg allerede gjort," siger Mette Frederiksen.

"Alle lande, der har vacciner, som ikke kan bruge deres vacciner, enten fordi de ikke når at rulle, i takt med at vi gør, eller af andre årsager, der køber vi dem gerne."

Mette Frederiksen skal mødes med Østrigs og Israels ledere om vacciner

Mette Frederiksen vil købe overskudsvaccine fra andre EU-lande 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier