Prisen for coronavacciner til EU kan overstige 63 mia. kr.

EU lader til at have sikret sig en billigere pris per dosis af den coronavaccine, som udvikles af Pfizer og Biontech, end USA får den til.
Foto: Justin Tallis/AFP / AFP
Foto: Justin Tallis/AFP / AFP
af ritzau finans

EU kan ende med at skulle betale mere end 10 mia. dollar, eller 63 mia. kr., for at sikre hundredvis af millioner doser af de coronavacciner, som udvikles af Pfizer, Biontech og Curevac.

Det siger en anonym kilde involveret i forhandlingerne til nyhedsbureauet Reuters.

EU har sagt ja til at betale 15,5 euro svarende til 115,5 kr. per dosis af den vaccine, som udvikles af Pfizer og Biontech. Det vil give en samlet pris på op til 3,1 mia. euro, eller 23,1 mia. kr., for 200 mio. doser.

Hvis EU vælger at købe 100 mio. doser mere, kan prisen ende på 4,65 mia. euro svarende til 34,7 mia. kr., siger den anonyme kilde og tilføjer, at EU-landene som en del af aftalen er sikret kompensation, hvis selskaberne vælger at sælge vaccinedoserne til USA.

Prisen vil kun blive betalt af de regeringer, som vil have vaccinen - forudsat den bliver godkendt som værende sikker og effektiv.

Oplysningerne om priserne, som indtil videre har været hemmelige, bekræfter, at EU skal betale en lavere pris per dosis af vaccinen end USA, skriver Reuters.

Sideløbende har unionen sagt ja til at betale 10 euro, eller 70,45 kr., per dosis for 225 mio. doser af Curevacs coronavaccine.

Tidligere på ugen indgik EU en aftale med Curevac om levering af op til 405 mio. doser, hvoraf de 180 mio. ikke er bindende.

Ifølge CNBC forventes Pfizer at søge om tilladelse til brug af sin coronavaccine i nødstilfælde hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, fredag.

Danmark tilslutter sig EU-aftale om coronavaccine Pfizer og Biontech

Pfizer-partner ser mulig vaccinegodkendelse medio december

Pfizers coronavaccine har effekt på 95 pct. viser tests

EU indgår aftale om 225 millioner doser vaccine fra Curevac

Moderna advarer mod EU forhaling af vaccineaftaler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også