MedWatch

Kursstigninger hos små børsselskaber skaber frygt for kursbobler

Store kursstigninger til flere selskaber på miniputbørser som First North kan være en indikation på en usund udvikling skabt af private investorer.

Foto: GOOGLE MAPS

Private investeringer i små og nyetablerede virksomheder i Danmark er i løbet af den seneste tid fløjet i vejret. Det har sendt kurserne op i en sådan grad, at det ligner en boble, som risikerer at springe.

Sådan lyder advarslen fra flere investeringseksperter ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

De kraftige kursstigninger har i flere tilfælde raget over 200 pct. i små virksomheder, der endnu ikke genererer nævneværdig vækst.

"Nogle af de små aktier er steget helt vildt. Jeg kan ikke sige, at de ikke er gode, men det er en tendens, at når du har et aktiemarked, der stiger meget, glemmer vi risikoen og skubber os selv længere ud ad risikokurven. Det er opskriften på noget, der risikomæssigt kan gå galt," siger investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, til Jyllands-Posten Erhverv.

Det er samtidig værd at bemærke, at kursløftene ofte er realiseret uden nogle store nyheder eller imponerende regnskabstal til at bakke op om udviklingen, fremhæver investeringsstrategen, hvis bekymringer bakkes op af Saxo Bank, Nordnet og Handelsbanken.

"Vi har i de seneste måneder set en tendens til, at en veldresseret deling af en positiv nyhedsstrøm får private investorer til at gå nærmest kursamok," lyder det ifølge Jyllands-Posten Erhverv fra Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Ifølge Saxo Bank er handelsvolumen på First North-selskaberne steget fra 60 mio. kr. i 2019 til hele 162 mio. kr. indtil videre i år.

Høreboss efter børsnotering: "En kæmpe forløsning på lang tids forberedelse"

Audientes debuterer på børsen med en lille kursstigning

Efterspørgslen på aktier i Audientes overstiger udbuddet ved børsnotering

Dansk høreindustris gode ry trak Audientes til børsen i København

Interessen for minibørsnoteringer stiger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier