MedWatch

Storbritannien er klar til at kappe bånd til EU uden en handelsaftale

De midlertidligere vilkår for samarbejdet mellem EU og Storbritannien vil ikke blive forlænget, og Storbritannien melder sig klar til at fortsætte uden en handelsaftale efter overgangsperioden.

Foto: Peter Nicholls/REUTERS / X03508

Storbritannien er klar til at afslutte overgangsperioden efter udtrædelsen af EU på de samme vilkår, som Australien har med Den Europæiske Union, hvis man ikke kan nå til enighed med EU om en fremtidig handelsaftale.

Det sagde den britiske premierminister, Boris Johnson, tirsdag på telefonen til Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, ifølge Reuters.

"I forhold til det fremtidige forhold understregede premierministeren Storbritanniens vilje til at arbejde hårdt for at finde en tidlig aftale inden intensiverede handelsforhandlinger," siger en talskvinde fra Downing Street tirsdag.

"Han understregede også, at Storbritannien ligeså ville være parat til at forlade transitionsperioden på de australske vilkår, hvis en aftale i sidste ende ikke kan nås," tilføjer talskvinden.

Ifølge Reuters har Australien ikke en omfattende handelsaftale med EU. Den meste handel mellem EU og Australien følger per automatik WTO-reglerne.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier