Mangel på receptmedicin bliver en sag for ny minister

Apotekernes mangel på receptpligtig medicin er alvorlig, mener Dansk Selskab for Almen Medicin. Selskabet har nu sendt sundhedsministeren en opfordring til at sikre forsyningerne.
Foto: ASGER LADEFOGED//
Foto: ASGER LADEFOGED//
AF AVISEN DANMARK

Problemet med at apotekerne ofte løber tør for receptpligtig medicin, bliver nu en sag for sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Avisen Danmark fortæller således, at formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich, nu skriftligt har bedt sundhedsministeren tage affære.

Han ønsker, at problemet bliver taget alvorligt, og at der helt konkret sættes ind på to fronter.

På det korte sigte ønsker han en mulighed for, at lægerne kan se, hvilke præparater, der er tilgængelige og hvilke der ikke er, vel at mærke før recepterne udskrives.

På det lange sigte ønsker han, at de, der har retten til markedet, lægemiddelindustrien og importørerne, mødes med krav om forsyningssikkerhed, og at det skal være muligt at sanktionere, hvis der alligevel sker svigt.

"I betragtning af, hvor lukrativt et marked, vi taler om, synes jeg nok, at der er nogle, der slipper billigt. Det må være muligt at kræve forsyningssikkerhed, og at der er konsekvenser, når der sker svigt. Det sker på mange andre områder, for eksempel inden for byggesektoren, hvor der rask væk udskrives dagbøder til selv små entreprenører ved forsinkelser i leverancen," siger Anders Beich til avisen Danmark.

I sundhedsministeriet meddeler presseafdelingen, at sundhedsminister Magnus Heunicke ikke kan kommentere sagen eller de stillede forslag på grund af ferie.

I lægemiddelstyrelsen siger direktøren, Thomas Senderovitz , at forslaget om strammere vilkår for retten til at forsyne markedet med medicin er kompliceret lovstof, som er et politisk anliggende. Til gengæld er man her åben for, at informationen om tilgængelig medicin kan blive bedre.

"Det arbejder vi rent faktisk også på. Det kan ske via det elektroniske medicinkort, men her er andre aktører ind over end lige Lægemiddelstyrelsen. Jeg har desværre ikke den tryllestav, der kan klare det hele på et øjeblik, men jeg understreger, at det er noget, vi arbejder på," siger Thomas Senderovitz til avisen Danmark. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også