MedWatch

Seks af syv sundhedsordførere genvalgt til Folketinget

Der var spænding til det sidste om genvalget af Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt, der dog i sidste ende løb med et mandat i Sjællands Storkreds. Dermed blev kun én af partiernes sundhedsordførere ikke genvalgt.

Liselott Blixt er klar til fire år mere som Dansk Folkepartis ordfører på sundhedsområdet. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Størstedelen af Christansborg-partiernes sundhedspolitikere har sikret sig genvalg.

Kun Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup blev vraget af vælgerne, da hendes parti gik fra 13 til fire mandater i et valg, der også kostede partistifter, -formand og Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen pladsen i Folketinget.

May-Britt Kattrup fik 478 personlige stemmer.

Bedre gik det for Danske Folkepartis Liselott Blixt, der trods 2427 personlige stemmer – mere end en halvering i forhold til valget i 2015 – dog måtte vente til det allersidste med at sikre sin plads på Christiansborg, da optællingen af personlige stemmer viste et tæt løb om Dansk Folkepartis tredje mandat i kredsen.

Liselott Blixt har i seneste valgperiode været formand for Folketingets Sundhedsudvalg, og selvom hun nu må vige denne plads, så kan politikeren altså tage endnu en tørn som partiets sundhedsordfører.

Konservativ stemmesluger

Den største stemmesluger blandt sundhedsordførerne blev Konservatives Mette Abildgaard, der som det tidligere regeringspartis gruppeformand har haft en mere synlig platform end mange af hendes kolleger i Sundhedsudvalget til at profilere sig fra.

Mette Abildgaard fik 9101 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds.

Også SF's Kirsten Norman Andersen (7885 stemmer), socialdemokraten Flemming Møller Mortensen (7152 stemmer), Venstre Jane Heitman (4420 stemmer), De Radikales Lotte Rod (4.858 stemmer) samt Enhedslistens Peder Hvelplund (1028) fortsætter på Christansborg.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier