MedWatch

Spansk distributør skal give 2curex fodfæste på vigtigt marked

2curex har indgået en aftale med spanske Werfen, der fremover skal udbrede det danske selskabs løsning til præcisionsbehandling blandt spanske kræftspecialister.

Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix

Via et nyt distributionssamarbejde har børsnoterede 2curex sikret sig en vigtig partner i bestræbelserne på at kommercialisere selskabets testværktøj Inditreat.

Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Samarbejdet betyder, at den spanske diagnostik- og laboratorieleverandør Werfen nu får til opgave at udbrede Inditreat til kræftafdelinger i landet, der med Inditreat kan få en anbefaling til, hvilke lægemidler der sandsynligvis vil have størst effekt for den konkrete patient.

Inditreat blev efter 14 års udviklingsarbejde lanceret under ESMO-kongressen i 2020, der fandt sted i netop Spanien.

Spanien er ifølge 2curex det femtestørste marked i Europa for IVD-produkter som Inditreat, og i pressemeddelelsen betegner adm. direktør Fernando Andreu aftalen som et skridt op for selskabets kommercielle arbejde.

"Werfen er det største selskab specialiseret i diagnostiske løsninger i Spanien, og har en uforlignelig adgang til hospitalerne," lyder det.

Aftalen træder i kraft 1. oktober og løber i første omgang i tre år med automatisk forlængelse derefter. Ifølge 2curex vil aftalen vise sig i salgstallene i løbet af 2022.

Foruden Spanien gælder aftalen også salg og distribution i Andorra.

2curex har tidligere indgået lignende aftaler om salg og distribution på en række andre markeder.

2curex må lancere første produkt uden at mødes med læger

2curex skaffer 30 mio. kr. og gør klar til større lancering

 2curex sætter fart på kommercialisering af første produkt – indgår to nye partnerskaber 

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier