Analytiker: Aktiesalg løser ikke hele gældsproblemet hos GN – men det er et godt skridt på vejen

GN’s kapitalrejsning kan ifølge Morten Larsen, analytiker hos ABG Sundal Collier, beskrives som en mellemløsning, der ikke løser hele lydkoncernens gældsproblem. 
Foto: Gn/pr
Foto: Gn/pr
af marketwire

GN er med gårsdagens kapitalrejsning kommet et godt stykke ad vejen mod at løse selskabets ”gældsproblem”, men de er endnu ikke helt i mål.

Det vurderer Morten Larsen, analytiker hos ABG Sundal Collier, efter at GN onsdag annoncerede aktiesalg for 2,75 mia. kr.

”Jeg er overordnet set positiv. Det løser ikke deres gældsproblem, men de er kommet en del af vejen. Det er ikke den store løsning – nærmere en mellemløsning, der er god nok for eksisterende aktionærer, og god nok til at løse en del af gældsproblemet,” vurderer Morten Larsen til Marketwire.

GN har rejst godt 2,75 mia. kr. i bruttoprovenu gennem salget af 3,6 mio. eksisterende egne aktier og 13,7 mio. nye aktie.

Det svarer til en rabat på 4,2 pct. fra lukkekursen onsdag på 167,05 kr.

Dertil skal der også frasælges aktiver for 1-2 mia. kr.

Ifølge Morten Larsen er det svært at spå om, hvordan aktien vil reagere fra åbningen. Han hæfter sig dog ved, at aktierne er blevet solgt med en relativt lille rabat, hvilket vidner om en ”fornuftig” modtagelse fra investorernes side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også