GN gennemfører aktiesalg med rabat og får 2,75 mia. kr. i kassen

Gennem en rettet emission har GN samlet solgt godt 17,3 mio. aktier og derigennem sikret sig et bruttoprovenu på lige godt 2,75 mia. kr.
Foto: Gn/pr
Foto: Gn/pr
af marketwire

GN har gennemført den kapitaludvidelse, som selskabet flagede for onsdag eftermiddag.

Selskabet har solgt samlet godt 17,3 mio. aktier gennem en rettet emission og har derigennem sikret sig et bruttoprovenu på lige godt 2,75 mia. kr.

I alt er der solgt 3,6 mio. eksisterende egne aktier og 13,7 mio. nye aktier – alle til en pris på 160 kr. per aktie – svarende til en rabat på 4,2 pct. fra lukkekursen onsdag på 167,05 kr.

Salget af nye aktier svarer til 10 pct. af aktiekapitalen i GN. Efter udvidelsen vil de svare til 9,1 pct. af aktiekapitalen, og dermed er udvandingen af GN’s aktionærer ikke så stor som tidligere frygtet.

Der var i øvrigt stor interesse for aktierne, da emissionen var overtegnet.

Provenuet fra aktiesalget skal – helt som ventet – bruges til at nedbringe gælden hos GN, oplyser selskabet.

Bestyrelsen og direktionen i GN har desuden aftalt en lock up-periode på 180 dage efter aktiesalget, hvor de ikke må handle med aktier i selskabet.

Aktierne fra aktiesalget ventes registreret den 30. maj – på tirsdag – og aktierne ventes at komme i handel på børsen i København dagen efter.

Gældsklemme efter Steelseries-opkøb

GN har allerede tidligere forsøgt at gennemføre en aktieemission, som dog endte med at blive blokeret af aktionærerne – og i særdeleshed storaktionæren William Demant Invest, der stemte blankt til et forslag, der skulle have været behandlet på GN’s ordinære generalforsamling i marts.

Dengang var ideen at sælge aktier for 7 mia. kr., men det blev allerede dagen inden generalforsamlingen forkastet, da det stod klart, at forhåndsstemmer havde vist, at der ikke kunne nås tilstrækkelig med opbakning.

GN kom i vanskeligheder med sin gearing efter overtagelsen af gamingudstyrsselskabet Steelseries, der blev gennemført i starten af sidste år, fordi opkøbet blev finansieret med gæld.

Derefter fulgte et år med kraftigt stigende inflation, krig i Ukraine og deraf følgende sløje finansielle resultater, som fik sendt driftsresultatet godt nedad.

Dermed steg gearingen også, og samtidig kunne GN ikke afdrage helt så meget på gælden, som selskabet gerne ville, på grund af svagere end ventede pengestrømme.

I løbet af sidste år byggede William Demant Invest en aktiepost på 10,8 pct. i GN op, og det fik i løbet af året også sat gang i spekulationerne om et forsøg på en overtagelse af GN Hearing fra Demant.

Demant er nemlig også majoritetsejet af William Demant Fonden, hvor William Demant Invest er investeringsarmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også