Audientes oplever skuffende udvikling efter udfordrende forhold i Indien

En række faktorer stopper væksten i Spotlight-selskabet Audientes, der udvikler selvjusterende høreapparater. I fjerde kvartal gik salget nærmest helt i stå. 
Audientes' adm. direktør Steen Thygesen kæmper med flere udfordringer, der bremser væksten i selskabet. | Foto: Audientes / Pr
Audientes' adm. direktør Steen Thygesen kæmper med flere udfordringer, der bremser væksten i selskabet. | Foto: Audientes / Pr
af marketwire

Det danske Spotlight-selskab Audientes, der udvikler selvjusterende høreapparater, har modsat foregående kvartaler ikke formået at øge salget sammenlignet med kvartalet inden.

Det skyldes udfordrende omstændigheder i Indien, en nødvendig opdatering af en softwareplatform og langsommere betalingsmønster, skriver selskabet.

”En væsentlig faktor i det manglende salg i fjerde kvartal var, at størstedelen af de potentielle Ven-kunder (Audientes-produkt, red.) har et større høretab end oprindeligt ventet, hvilket har påvirket videresalg til slutbrugere af Ven og opstarten af samarbejde med flere nye partere, hvilket derfor blev udskudt til 2023,” skriver Audientes i regnskabet.

Omsætningen i fjerde kvartal udgjorde -0,12 mio. kr. ud af en samlet omsætning for året på 3,1 mio. kr.

Driftsunderskuddet før- af og nedskrivninger, EBITDA, endte på 5,4 mio. kr. mod 4,4 mio. kr. samme kvartal året forinden, mens bundlinjen i årets sidste tre måneder var negative 11,9 mio. kr. mod et underskud på 4,5 mio. kr. fjerde kvartal 2021.

Adm. direktør Steen Thygesen fremhæver i regnskabet, at det lykkedes selskabet at opgradere sin softwareplatform, introducere sit nye produkt Companion og udstede nye aktier for for 14 mio. kr.

”Selv om vi lykkedes med at levere på alle tre, så materialiserede salgsomsætningen i fjerde kvartal ikke på nogen substantiel måde. Vi har derfor implementeret yderligere omkostningsbesparelser i fjerde kvartal og fortsætter vores indsats for fremtidig kapitalisering af selskabet for at understøtte vores nuværende forretningsplaner, hvilket komplimenteres af vores intention om at udforske typer af strategiske investeringer, fusion og opkøb af vores forretning eller aktiver,” udtaler Steen Thygesen i regnskabet.

Audientes meddelte for få uger siden, at selskabet agter at afsøge muligheden for at sikre den nødvendige kapital - herunder muligheden for et frasalg. Det sendte aktien ned med godt 42 pct. på dagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også